Studietur til Polen

Er du mellom 16 og 22 år?Vil du engasjere deg i å forebygge og bekjempe hatprat?Er du interessert i å lære mer om demokrati og menneskerettighetsbrudd i Polen? Hvis svaret på spørsmålene over er ja, bli med på studietur til…

Er du mellom 16 og 22 år?
Vil du engasjere deg i å forebygge og bekjempe hatprat?
Er du interessert i å lære mer om demokrati og menneskerettighetsbrudd i Polen?

Hvis svaret på spørsmålene over er ja, bli med på studietur til Warszawa med våre ungdomsambassadører og bli en del av Stopp hatprat bevegelsen. Søknadsfrist 15. februar

Hvorfor studietur til Polen?

Flere land i Europa opplever en backlash når det kommer til demokrati og menneskerettigheter. Polen er et av disse og har fått mye kritikk for bl.a, angrep mot minoriteter, LHBT-frie soner, hatefulle ord som «regnbuepesten», innstramminger av abortloven, og justisreformen som gjør at domstolene underlegges politisk kontroll og er ikke lenger uavhengige. 

Men mange krefter kjemper mot den negative utviklingen. Organisasjoner, grasrotbevegelser og aktivister i Polen holder demonstrasjoner og utvikler aktiviteter for å svare problemene og ansvarliggjøre politikere. Vi kan lære mye av det som skjer. 

Derfor inviterer Stopp hatprat potensielle nye og gamle ungdomsambassadører til studietur der vi treffer polske ungdommer og organisasjoner og sammen utforsker tematikken og hvordan vi kan møte utfordringene vi ser i Europa i dag. 

Hvem kan delta?

Vi søker ungdommer mellom 16-22 år som vil bli ambassadører i Stopp hatprat. Det viktigste kravet er at du er engasjert og har tid til å bidra. Om du har kjennskap til hatprat og menneskerettigheter fra før så er det et pluss.

Hvordan melder jeg meg på?

For å delta så send oss din søknad og fortell oss om deg selv og hvorfor du vil bli ambassadør. Så tar vi kontakt om veien videre etter søknadsfristen har gått ut. 

Hva vil det si å bli ambassadør?

Stopp hatprat sine ambassadører er ungdommer fra hele landet og er våre forbilder i kampen mot hatytringer. Som ambassadør får du jobbe med andre ungdommer og bevisstgjøre dem om problemet hatprat og lære dem hvordan de kan gjenkjenne, vurdere og svare hatprat.

Å være ambassadør krever tid og innsats, men det gir også mulighet for å delta på arrangementer, gi uttrykk for dine meninger og representere Stopp hatprat i møte med myndighetene og offentligheten. 

Oppgavene til ambassadørene varierer fra holde workshops eller appeller, delta i panelsamtaler eller innspillsmøter, organisere arrangementer, stå på stand, lage podcasts, være aktive i sosiale media. Det er mange muligheter for deg som er selvstendig og initiativrik, og som samtidig vil være en del av en gruppe og vil samarbeide med andre.