Tid: mandag 5. desember kl 17.30-20.00 på Frivillighetens dag.
Vi byr på husets pizza, mingling, kaffe og te fra kl 17.00.
Sted: Youngs nede
Arrangementet i sosiale medier:
Målgruppe: Deg som vil jobbe strategisk med å forebygge hatprat. Det kan være politikere, beslutningstakere og ansvarlige i lokalpolitikken. Ansatte i kommuner med ansvar for å forebygge hatprat. Andre personer som jobber direkte med ungdom i frivilligheten, kommunale og lokale tjenester, gjennom oppsøkende virksomhet og skole- og fritidstilbud.
Meld deg på for mat og mingling, eller møt opp til arrangementstart.

Bakgrunn
Hatytringer er blitt vanlige både i nettdebatten og i dagligtalen. Ungdom er utsatt både som mottakere og avsendere av hatprat. Hatprat bidrar til å spre hat mot utsatte grupper og skremmer moderate stemmer fra å delta.
Kommuner er viktige aktører for å forebygge og respondere til hatprat. Hvordan kan de jobbe systematisk og strategisk over tid? Dette er et spørsmål Stopp hatprat har løftet i 2022 i en egen ekspertgruppe* og gjennom en tredagers samling på Utøya.
Program
Nå inviterer ekspertgruppen til åpent temamøte på Kulturhuset mandag 5. desember fra kl 17.30-20.00. Temamøtet ledes av konferansier Asta Bysingye Lydersen og åpnes av varaordfører i Oslo Abdullah Alsabeehg.
På temamøte blir det innledninger og deling av praksiser med strategier fra Færder kommune og Bydel Sagene i Oslo. Det blir panelsamtale med en politisk representant for Oslo kommune, ungdomsambassadør fra Stopp hatprat, SLT-koordinator i Færder kommune og Organisasjonen Mot Offentlig Diskriminering. Vi runder av med rundebord og erfaringsutveksling blant deltakerne i salen.

*Ekspertgruppen har bestått av SLT-koordinatorer i Færder kommune og Bydel Sagene i Oslo, lærere fra Gjøklep skole i Holmestrand og Sykkylven vgs og frivilligkoordinator i Natteravnene i Oslo.

Detaljert program
kl 17.30 Velkommen ved konferansier Asta Busingye Lydersen.
- Åpningsinnlegg ved varaoordfører i Oslo kommune, Abdullah Alsabeehg
Eksempler på praksiser fra
- Bydel Sagene ved Kathinka Nordhagen Selsjord, spesialrådgiver i Bydel Sagene i Oslo, koordinator for handlingsplan mot rasisme og diskriminering og
Trine Mordal Jørgensen, Rasisme- og diskrimineringsombud i Bydel Grünerløkka - Færder kommune ved Anette Malme, SLT-Koordinator i Færder kommune
kl 18.00 Pause
kl 18.15 Panelsamtale – hvordan kan jobbe strategisk mot hatprat lokalt?
Samtaleleder: Asta Busingye Lydersen
Paneldeltakere:
- Abdullah Alsabeehg, varaordfører i Oslo kommune
- Anette Malme, SLT-Koordinator Færder kommune
- Ungdomsambassadør Jarle Henriksen fra Stopp hatprat
- Kai Andre Sunde fra OMOD, Organisasjonen Mot Offentlig Diskriminering
Spørsmål og kommentarer fra salen
kl 19.00 Pause
kl 19.15 Rundebord med kort oppsummering i plenum
- Vi deler erfaringer, små og store suksesshistorier og diskuterer hvordan vi kan jobbe strategisk for å forebygge hatprat.
kl 20.00 Arrangementet slutter